7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCSM a respins revenirea în DNA a procurorului Mariana Alexandru

CSM a respins revenirea în DNA a procurorului Mariana Alexandru

În prezent, Mariana Alexandru ocupă funcţia de consilier al procurorului-şef DIICOT, Felix Bănilă, ea fiind pensionată din magistratură.

Conform deciziei CSM, Mariana Alexandru nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrarea în funcţia de procuror la DNA.

Mariana Alexandru a ocupat funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA, ea ieşind la pensie în septembrie 2014.

În 2015, Mariana Alexandru a fost selectată de delegaţia Uniunii Europene de la Chişinău, fiind numită în funcţia de expert, pentru a oferi asistenţă în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare şi a ajuta autorităţile din Republica Moldova în lupta împotriva corupţiei.

Numele procurorului Mariana Alexandru este legat de primul dosar “Zambaccian”, de cel al fostului parlamentar Cătălin Voicu, dar şi de dosarul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi.

Mariana Alexandru este cea care a infirmat soluţia iniţială dată în dosarul “Gala Bute”, în care fusese inculpat doar Rudel Obreja, însă ea a plecat din DNA înainte de a lua o hotărâre privind anchetarea Elenei Udrea.

Cele mai citite

Se schimbă legea RCA. Șoferii vor primi amenzi de 10.000 de lei

Șoferilor li se pregătesc noi amenzi ce vor fi adoptate în Parlament. Este vorba despre amenzi mai mari pentru cei care nu dețin polițe...

Se schimbă legea RCA. Șoferii vor primi amenzi de 10.000 de lei

Șoferilor li se pregătesc noi amenzi ce vor fi adoptate în Parlament. Este vorba despre amenzi mai mari pentru cei care nu dețin polițe...

Parchetul European a confiscat 18 proprietăţi din București şi a îngheţat 14 conturi ale unui afacerist italian

Într-o investigație privind o fraudă transfrontalieră complexă în domeniul TVA care implică carburanți importați pe piața italiană, condusă de Parchetul European din Bologna (Italia), au...
Ultima oră
Pe aceeași temă