27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCSM amână analizarea candidaturilor judecătorilor Corbu şi Marin

CSM amână analizarea candidaturilor judecătorilor Corbu şi Marin

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat marţi analizarea candidaturilor judecătorilor Corina Alina Corbu şi Eugenia Marin pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au precizat, pentru Aggerpres, surse din CSM.

Conform surselor citate, nu a fost stabilită pentru moment data la care urmează să fie analizate candidaturile.

În urma analizei, Secţia pentru judecători ar trebui să formuleze propunerea de numire în funcţie.

Corina Alina Corbu a fost recent achitată definitiv de Instanţa supremă într-un dosar în care a fost judecată alături de magistraţii Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu, iar plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât reluarea activităţii sale în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a ÎCCJ, după ce fusese suspendată, în iulie 2014, ca urmare a trimiterii în judecată.

Consiliul Superior al Magistraturii anunţa pe 23 mai declanşarea procedurii de ocupare a funcţiei de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Candidaturile au putut fi depuse până pe 12 iunie, urmând ca, în perioada 13 – 29 iunie, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să verifice dacă cei înscrişi au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea.

Proiectele de candidatură au fost publicate pe site-ul CSM în data de 18 iunie, iar până pe 2 iulie au fost verificate dosarele, pentru a se constata dacă îndeplinesc condiţiile.

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă