10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCum aleg un avocat- câteva sfaturi pentru succesul tău pe plan juridic

Cum aleg un avocat- câteva sfaturi pentru succesul tău pe plan juridic

Provocările sociale și economice, precum și lipsa unora de respect față de drepturile celorlalți și față de obligațiile legale ce le revin, ne pun adesea în situația de a cauta un sfat juridic specializat sau de a recurge la serviciile unui avocat pentru a ne reprezentarea interesele în fața instanțelor competente. În orice stat de drept, atunci când sunt epuizate mijloacele de înțelegere și rezolvare civilizată a unor litigii, alegerea unui avocat este etapa legală imediat următoare.

 Așa fiind, de multe ori trebuie să îţi alegi avocatul sub presiunea timpului, iar în aceste condiții, alegerea unui avocat se poate dovedi o misiune dificilă.

Avocaţii sunt foarte diferiţi, în funcție de pregătire, experienţă, specializare, modalitatea de abordare a cazurilor, dar şi de tipologia umană.

Iată câteva sfaturi date de Ligia Tarcea, avocat Cluj, care vă pot ajuta în soluționarea multor probleme:

1. Asigură-te că avocatul pe care l-ai ales exercită profesia în mod legal. Potrivit dispozițiilor legale, profesia de avocat poate fi exercitată doar de către membrii barourilor județene ce fac parte din Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.).

2. Caută un avocat specializat în domeniul de care ai nevoie. 

3. Caută un avocat care face parte din baroul local. Pentru a evita cheltuieli suplimentare cu deplasarea avocatului din localitatea sa de domiciliu către cea unde este necesară prestația sa profesională, cheltuieli constând în transport, cazare, etc., cea mai potrivită soluție este să alegi un avocat care face parte din baroul local.

4. Nu ascunde față de avocatul tău niciun amănunt, oricât de nefavorabil ar fi. Rolul avocatului nu este să își judece clientul și faptele sale, ci să îl ajute să rezolve cu succes o anumită problemă juridică. Pentru a găsi cea mai potrivită rezolvare, avocatul tău trebuie să cunoască toate datele problemei, inclusiv toate atuurile de care s-ar putea folosi adversarul tău, fiindcă numai așa le poate combate.

5. Nu căuta avocatul cel mai ieftin. Onorariul este, probabil în majoritatea cazurilor, unul dintre criteriile esențiale pe care le au în vedere clienții atunci când apelează la un avocat.

Trebuie reținut că un avocat bun, care întrunește toate condițiile de pregătire profesională și de specializare, va ști să își aprecieze munca și nu va fi ieftin.

6. Caută un avocat înainte să ai cu adevărat nevoie de el. În țările cu o cultură juridică avansată, fiecare familie are o relație profesională, de lungă durată, cu un avocat la care apelează ori de câte ori are de semnat un act sau de luat o decizie importanta.  În acest fel, se pot evita litigii,, stări conflictuale, evenimente cu impact major asupra bugetului sau vietii familiei.

Dacă aveți nevoie de asistență și reprezentare juridică în Cluj apelați cu încredere la serviciile și competența unui avocat sau unui cabinet cu experientă, precum cel al avocatului Ligia Tarcea. Orice speță de drept civil, comercial, penal, dreptul familiei, drept administrativ și fiscal sau dreptul societăților comerciale aveți, puteți beneficia de consiliere și reprezentare juridică specializată.

 

 

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă