21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCum au dispărut aproape 300.000 de lei de la o casă de...

Cum au dispărut aproape 300.000 de lei de la o casă de schimb valutar din Bacău. Cine este cercetat

Potrivit unui comunicat al IPJ Bacău, polițiștii au stabilit că, în perioada iunie 2016 – ianuarie 2017, cele două femei, cu vârste de 32 şi 34 de ani, angajate la o casă de schimb valutar din Bacău, și-ar fi însușit pe nedrept 282.000 de lei din bugetul unității.

Pentru a justifica sumele lipsă, cele două tinere ar fi întocmit și folosit în fals documente financiar-contabile. Acestea și-ar fi însușit din patrimoniul societății, prin sustrageri repetate de bani, suma totală de aproximativ 282.000 de lei prin efectuarea de modificări în programul informatic cu privire la sumele introduse.

„Bănuitele, cu o vechime de aproximativ 2 ani la locul de muncă, ar fi avut cunoştinţă despre modul de transmitere a actelor în contabilitatea centrală și modul cum erau verificate. Astfel, acestea ar fi modificat soldul final la sfârșitul zilei, concomitent cu sustragerea sumelor respective, ori ar fi modificat soldul inițial la începutul zilei, concomitent cu sustragerea banilor”, au transmis polițiștii.

Cele două femei sunt cercetate pentru delapidare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă