15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCum explică șefii CJ Constanța stâlpul de 366.000 de lei

Cum explică șefii CJ Constanța stâlpul de 366.000 de lei

„România liberă“ a scris, în premieră, despre faptul că instituția Consiliului Județean Constanța plătește 366.000 de lei pentru un stâlp în vârful căruia va fi amplasat un steag. La cea mai recentă ședință de consiliu, liberalii au cerut socoteală conducerii instituției, fiind intrigați de suma mare plătită din buget. Primul care a sărit să apere stâlpul a fost vicepreședintele Claudiu Palaz, PMP, care a spus că își asumă cheltuiala. De altfel, Palaz este cel care are în subordine Pavilionul Expozițional, locul unde va fi construit stâlpul. „Nu cred că drapelul național trebuie pus pe un tuberman, pe un stâlp. Îmi asum și insist de a marca centenarul cu ceva care să rămână în urma noastră.

Este vorba de marcarea Centenarului Marii Uniri. După părerea mea va fi cel mai mare catarg din țară și sunt convins că din partea CJ va fi o acțiune care va fi marcată la nivel de țară” a declarat Claudiu Palaz. Acesta are și explicații de ordin tehnic. Spune că pământul pe care va fi construit este foarte prost, deci este nevoie de foraje adânci și de folosirea unui anumit tip de beton, care să se usuce repede, pentru că lucrarea trebuie finalizată până pe 1 Decembrie.

Nu a explicat însă de ce nu a început licitația mai devreme, la începutul anului de pildă, nu a doua sa jumătate. Marian Crușoveanu, consilier județean PNL, i-a spus, în replică, faptul că Pavilionul Expozițional, o clădire mult mai grea decât un sâlp, a fost construit pe un pat de piatră, nu a avut nevoie de foraje. A mai spus că sunt de acord cu acest catarg, dar sunt foarte intrigați de suma cheltuită.

La rândul său, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, a spus că nu vorbim despre un catarg, ci despre „un monument istoric care va rămâne peste ani de zile”. În data de 1 Decembrie, la baza acestui monument se va pune un act semnat de către toți consilierii județeni, oamenii politici, senatori, deputați și directori din județul Constanța. „Vom marca astfel Centenarul“, a declarat Horia Țuțuianu, care a precizat și că liberalii știau de acest proiect și că sunt răuvoitori.

În Constanța, PSD și PMP formează o alianță informală în Consiliul Local și Consiliul Județean.

Consiliul Județean spune că, „având în vedere locația, respectiv intrarea în stațiunea Mamaia, precum și faptul că în prezent intrarea în Pavilionul Expozițional Constanța nu este semnalizată, amplasarea unui stâlp de arborare drapel poate deveni în timp un punct de reper și atracție“.

Pe site-urile de specialitate, un catarg de aluminiu, de 12 metri înălțime, costă 3.178 de lei. Prețul include sistem de rotire roto – arm – 360 de grade, braț orizontal pentru susținerea drapelului, contragreutate, inele de plastic pentru fixarea drapelului, armătura pentru fundație.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă