Cum să primeşti gratuit, pe mobil, alertă în caz de cutremur

Cum să primeşti gratuit, pe mobil, alertă în caz de cutremur

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a pus la dispoziţie mai multe canale în aplicaţia de mesagerie Telegram, prin care se pot primi alerte pe telefonul mobil atunci când se produce un cutremur.

Rl online 0 comentarii

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), persoanele care doresc să fie alertate în caz de cutremur îşi pot instala gratuit aplicaţia de mesagerie Telegram, apoi să caute „@alertacutremur_bot”, adică robotul INCDFP care va transmite alertele, şi apoi să urmeze paşii indicaţi. Instrucţiunile sunt similare atât pentru telefoanele cu Android cât şi pentru iPhone/iPad/iPod.

Astfel, se va primi acces pe 4 canale de alertă şi unul pentru educaţie seismică.

Notificările cu privire la aceste alerte pot fi personalizate în funcţie de frecvenţa de primire, sunetul de alertă şi prioritate. Pentru a personaliza notificările primite pentru un canal, de ex. M<5 care este adresat cutremurelor cu magnitudine de peste 5 pe scara Richter, trebuie dat click pe numele canalului.

Multe persoane au criticat, pe Facebook, după producerea cutremurului de magnitudine 5,8 în judeţul Buzău, faptul că nu au fost alertate prin sistemul RO-ALERT. Ulterior, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a precizat că sistemul nu e menit să dea alerte anterior seismului, ci după.

Comentarii

loading...