23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCursa pentru clasa pregătitoare. 150.084 de cereri pentru învățământul primar

Cursa pentru clasa pregătitoare. 150.084 de cereri pentru învățământul primar

Astfel, potrivit datelor înregistrate în sistem, au fost completate și depuse, la nivel național, 150.084 de cereri. „Dintre acestea, 128.703 cereri (85,8%) vizează copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 21.381 de cereri (14,2%), copii care împlinesc vârsta de 6 ani, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv“, menționează Ministerul Educației, într-un comunicat.

Lista copiilor înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, vineri, 29 martie, mai informează MEN.

A doua etapă rezervată completării, depunerii și validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale urmând să fie afișate în data de 11 aprilie.

„Ulterior, conform metodologiei de înscriere, în săptămâna 12-19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/ tutorilor legal instituiți /reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului“, mai precizează MEN.

Conform datelor statistice ale Ministerului Educației, din totalul de 150.084 de cereri depuse, 128.703 sunt pentru copii ce împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv.

În Capitală, au fost înregistrate 15.195 de cereri pentru înscrierea la clasa pregătitoare. Pe locurile următoare, la nivel național, se clasează județele Iași, cu 6.735 de cereri înregistrate, și Suceava, cu un număr de 6.132 de copii ce vor să devină școlari. 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă