Curtea Constituțională a României a amânat discutarea majorării cu 40% a pensiilor

Curtea Constituțională a României a amânat discutarea majorării cu 40% a pensiilor

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis să amâne până după alegerile parlamentare analizarea sesizării Guvernului împotriva amendamentului bugetar adoptat de Parlament prin care pensiile trebuie majorate imediat cu 40%.

Petronel Tudor 0 comentarii

CCR a ales să amâne pentru data de 13 ianuarie dezbatarea pe tema sesizării Executivului privind rectificarea bugetară adoptată de Parlament ce prevede majorarea cu 40% a pensiilor.

Guvernul solicitase pe 13 octombrie Curții Constituționale a României să constate că amedamentul introdus de PSD și votat în Parlament privind majorarea imediată a pensiilor cu 40% nu este constituțional pentru că au fost ignorate exigențele de previzibilitate ale legii și perspectivele evoluției situației bugetului consolidat și a economiei generale, cu consecința afectării principiului securității juridice.

În susținerea demersului său, Executivul arată că parlamentarii care au votat majorarea imediată a pensiilor cu 40% nu au indicat și sursa de finanțare pentru aplicarea creșterii pensiilor.

Comentarii

loading...