19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCurtea de Apel Bucureşti suspendă hotărârea ÎCCJ, privind completele de judecată

Curtea de Apel Bucureşti suspendă hotărârea ÎCCJ, privind completele de judecată

Decizia nu e definitivă, însă instanţa a decis suspendarea hotărârii ÎCCJ până la soluţia finală.

Hotărârea Colegiului de conducere al ICCJ prin care a fost organizată, la începutul lunii noiembrie, o nouă tragere la sorţi a Completelor de 5 judecători, a fost suspendată decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a admis cererea formulată de Liviu Dragnea, prin avocata Flavia Teodosiu, şi a a anulat hotărârea 137 din data de 8 noiembrie 2018. Decizia nu este definitivă, însă până la o soluţie finală, executarea hotărârii este suspendată.

„Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată în minuta deciziei.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis şi sesizarea CCR privind tragerea la sorţi a completelor.

Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorţi, în 9 noiembrie, noii judecători din completele de 5, schimbând şi componenţa celui care judecă apelul în cazul lui Liviu Dragnea, după ce CCR a decis că există conflict juridic constituţional între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie funcţionează două complete de 5 judecători în materie penală.

Noua componenţă a Completului 1 penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este formată din judecătorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, în situaţii speciale, au fost aleşi şi judecători supleanţi. Aceşta sunt judecătorii: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera şu Săndel Macavei.

La completul numărul 1 de 5 judecători se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea – apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Teleorman, Sebastian Ghiţă – dosarul privind intervenţiile la vârful Poliţiei şi Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari – şi cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă