Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter, joi seara, în judeţul Buzău

Cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter, joi seara, în judeţul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs joi seara, la ora locală 20:51, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Iulian Budușan 0 comentarii

Seismul a avut loc la o adâncime de 132 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Nehoiu (20 km), Covasna (42 km), Întorsura Buzăului (47 km), Mizil (54 km) şi Târgu Secuiesc (57 km).

Este al treilea seism produs joi în zona Vrancea, primele două având, însă, magnitudini sub 3 pe scara Richter, respectiv 2,7 şi 2,4. În această lună, cinci cutremure au avut peste 3 pe Richter, cel mai important, de 3,4 pe Richter, producându-se în judeţul Buzău în 10 iulie.

Cele mai puternice seisme din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

În 2017, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În România, cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Comentarii

loading...