16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCutremur de 3,6 grade pe Richter, în judeţul Vrancea

Cutremur de 3,6 grade pe Richter, în judeţul Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 grade pe scara Richter s-a produs marţi, la ora 12:32, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 63 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit sursei citate, intensitatea cutremurului în zona epicentrală fost de I grad pe scara Mercalli.

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor: Odobeşti (7 km), Panciu (12 km), Focşani (20 km), Mărăşeşti (22 km) şi Adjud (33 km).

Cele mai puternice cutremure din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

În 2017, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani în România au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă