14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCutremur, în această dimineață, în zona Vrancea

Cutremur, în această dimineață, în zona Vrancea

Potrivit sursei citate, intensitatea cutremurului în zona epicentrală fost de II grade pe scara Mercalli.

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor: Nehoiu (28 km), Covasna (44 km), Întorsura Buzăului (52 km), Buzău (56 km) şi Târgu Secuiesc (58 km).

În această săptămână au mai avut loc alte două seisme: primul pe data de 18 septembrie (cu o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter), iar al doilea de 3,9 grade pe Richter, o zi mai târziu. Ambele cutremure au avut loc în judeţul Vrancea.

Cele mai puternice cutremure din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

În 2017, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani în România au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter. AGERPRES/(AS – editor: Daniel Badea, editor online: Anda Badea)

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă