16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDaea promite măsuri pentru combaterea pestei porcine africane

Daea promite măsuri pentru combaterea pestei porcine africane

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a explicat, marți seara, că a avut o întâlnire cu miniștri implicați în criza pestei porcine africane și a stabilit împreună cu aceștia care sunt măsurile suplimentare pe care le vor lua în vedere stopării acestui flagel care decimează industria cărnii de porc din țara noastră. „Mâine se convoacă Comitetul naţional pentru combaterea bolilor şi practic vom autoriza în acest organism măsurile suplimentare pe care le vom lua în plus faţă de cele care au fost luate deja”, a adăugat Daea.

întrebat care sunt măsurile concrete stabilite în cadrul întâlnirii, Daea a răspuns :”Lucrăm încă la minister pe aceste măsuri, iar mâine le vom prezenta şi autoriza în comitet”.

Întâlnirea dedicată analizei măsurilor luate de autorităţi în cazul pestei porcine africane care afectează ţara noastră fusese, într-adevăr, anunţată pentru ziua de marţi, la Guvern. Au fost prezenţi miniştrii Agriculturii, Dezvoltării Regionale, Afacerilor Interne, Sănătăţii, Finanţelor, Economiei, Apărării, Transporturilor, dar şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi reprezentanţi de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Întâlnirea de la Palatul Victoria a avut loc în contextul în care au început să fie efectuate plăţile compensatorii pentru fermierii care au avut de suferit.

Crescătorii de porci afectaţi de pierderea animalelor din cauza pestei porcine africane au primit până în prezent despăgubiri de peste 130.000 de lei, preţul acordat pe kilogram fiind cuprins între 8 şi 12 lei, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Până la data de 25 iulie, au fost confirmate în jur de 440 de focare de PPA, din care 438 se află în gospodăriile populaţiei şi două în exploataţii comerciale din judeţul Tulcea, în prima exploataţie fiind sacrificaţi 45.000 de porci.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

VIDEO. Trupa Spice Girls, prezentă la petrecerea dată de Victoria Beckham. Soția fotbalistului a împlinit 50 de ani

La petrecerea aniversară de 50 de ani a Victoriei Beckham, membrele trupei Spice Girls s-au reunit, reînviind amintirile erei lor glorioase din anii '90....
Ultima oră
Pe aceeași temă