23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDana Gîrbovan îşi retrage demisia din magistratură, după refuzul lui Iohannis

Dana Gîrbovan îşi retrage demisia din magistratură, după refuzul lui Iohannis

“Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este ‘total împotriva valorilor democratice’, după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (…) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Gîrbovan, de Facebook.

“Justiţia nu e nici a judecătorilor, nici a procurorilor, nici a ministrului de Justiţie, nici a preşedintelui şi nici a vreunei alte instituţii. Justiţia este garanţia drepturilor fundamentale ale omului, a libertăţii fiecărui cetăţean, de aceea cetăţeanul trebuie să redevină centrul interesului pentru Justiţie şi nici un efort nu este prea mare pentru aceasta. O Românie normală este una în care statul respectă drepturile fiecărui român şi unde Justiţia nu este folosită în bătălii politice! În asta cred şi pentru asta voi lupta în continuare!”, a susţinut Dana Gîrbovan.

Ea a explicat că a acceptat propunerea de nominalizare pentru funcţia de ministru tehnocrat al Justiţiei urmărind implementarea unor obiective absolut necesare pentru readucerea Justiţiei la normalitate, însă “jocurile şi calculele politice se dovedesc mai importante decât soluţiile reale pentru Justiţie, de care să beneficieze cetăţenii”.

Dana Gîrbovan a adăugat că propunerea de numire în funcţia de ministru “a stârnit ample şi vaste comentarii, multă minciună şi calomnie”, dar nu a găsit o minimă dezbatere sau o propunere făcute de oameni politici, jurnalişti sau comentatori.

“Am spus că omul trebuie să fie repus în centrul interesului statului şi al Justiţiei, dar reacţiile din aceste zile au demonstrat, din nou, că românul şi nevoia lui pentru dreptate şi Justiţie echitabilă, profesionistă şi independenţă nu contează. S-a văzut din nou că Justiţia e importantă ca armă în lupta politică, nu ca instrument esenţial pentru apărarea drepturilor fiecărui român”, a mai scris Gîrbovan.

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă