Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă aduce detalii despre autostrada Ploieşti-Braşov

Dăncilă aduce detalii despre autostrada Ploieşti-Braşov

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că la finalul acestei săptămâni vor fi anunţaţi firmele cărora le va fi atribuit contractul pentru realizarea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov, construită în parteneriat public-privat.

Rl online 0 comentarii

„La finalul acestei săptămâni vpr fi anunţaţi candidaţii selectaţi în perspectiva atribuirii contractului de parteneriat public privat pentru realizarea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov urmând să depună ofertele tehnice şi financiare. După cum am anunţat la începutul acestei săptămâni cinci investitori reprezentând asocieri ale celor mai reprezentative firme internaţionale din construcţii şi-au arătat interesul şi au depus oferte pentru realizarea acestui proiect de infrastructură în parteneriat cu statul. Mă bucur că investitorii au încredere în economie şi că sunt nteresaţi să se alăture statului român în construcţia acestui amplu proiect aşteptat de români”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că valoarea contractului este de „aproximativ 1,36 miliarde de euro”.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză are pregătite alte nouă proiecte în parteneriat public privat, a mai spus premierul, care a precizat că sunt finalizate şi studiile de fundamentare pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, dar şi pentru amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa.

„Urmează demersurile pentru al doilea proiect pe care dorim să îl realizăm în parteneriat public privat. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a tranmis şi va fi disponibil în SEAP un alt proiect important, anume clinica multifuncţională Doctor Calistrat Grozovici. Acest proiect împreună cu documentaţia de atribuire vor fi vizibile şi accesibile investitorilor dpă publicarea în jurnalul oficial al UE. De asemena Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a pregătit alte nouă proiecte în parteneriat public-privat. Sunt finalizate studiile de fundamentare pentru autostrada Tg Neamţ Iaşi şi pentru ameanajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, proiecte deja puse în consultare publică şi care urmează să le discutăm într-o şedinţă anterioară (notă redacţie-viitoare)”, a adăugat Dăncilă.

Şeful Executivului a afirmat că în ciuda vocilor care criticau proiectele realizate în parteneriat public-privat, acestea „încep să îşi arate roadele”.

Comentarii

loading...