15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCadrele din peninteciarele din Romania instruite de Franta

Cadrele din peninteciarele din Romania instruite de Franta

În perioada 10 – 11 septembrie 2019, a avut loc Simpozionul ”Prison beyond borders”, a cincea ediție a zilelor internaționale de cercetare în domeniul penitenciarelor, desfășurat în orașul Agen, Franța.

Evenimentul a fost organizat de către  École Nationale dˈAdministration Pénitentiare ENAP – Franța în colaborare cu EL PAcCTO și ECOPPAF și a reunit specialiști în domeniu din America Latină, Europa și Africa.

Auditoriul a fost format din specialiști în domeniu din Franța, Belgia, Congo, Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Algeria, Tunisia, Maroc, Argentina, El Salvador, Spania, Comitetul European pentru Prevenirea Torturii și Tratamentelor Degradante – CPT, Peru, Honduras, Norvegia, Republica Cehă, Elveția, Uruguai și reprezentanți ai universităților de prestigiu din statele participante.

Temele prezentate de participanți au vizat reforma în sistemul penitenciar, supraaglomerarea în penitenciare, impactul economiei în schimbare asupra sistemelor penitenciare, managementul deținuților agresivi, fenomenul radicalizării în rândul deținuților, contribuția cercetărilor științifice în pregătirea profesională și practica penitenciară, etică și pregătire profesională și promovarea bunelor practici în domeniul penitenciar.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă