Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă, despre Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului din România

Dăncilă, despre Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului din România

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marţi seară, un mesaj cu ocazia Zilei naţionale de comemorare a victimelor Holocaustului din România, în care vorbeşte despre nevoia de a promova o societate a toleranţei şi de a combate orice formă de antisemitism.

Rl online 0 comentarii

”Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului din România este doar o fărâmă de aducere aminte a unui capitol întunecat al istoriei”, a transmis premierul.

”Omagiem memoria victimelor Holocaustului din România, cu aceeaşi determinare de a promova o societate a toleranţei şi de a combate orice formă de antisemitism şi de discurs instigator la ură. Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului din România, marcată în fiecare an pe 9 octombrie, este doar o fărâmă de aducere aminte a unui capitol întunecat al istoriei, care a adus suferinţă şi nedreptate pentru milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv din România. La 78 de ani de la începutul deportărilor masive din 1941 ale evreilor din România spre Transnistria, combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului României şi a reprezentat o temă prioritară a primului mandat al României la Preşedinţia Consiliului UE, din primul semestru al acestui an”, a transmis, marţi seară, premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta susţine că ”acţiunile promovate de Guvern pentru păstrarea memoriei Holocaustului şi pentru combaterea negaţionismului vor continua, astfel încât generaţiile următoare să cunoască adevărul istoric şi să conştientizeze amploarea suferinţei provocată de antisemitism”.

”Am susţinut îndeaproape iniţiativa de deschidere a unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului şi consider că nici un efort nu este prea mare dacă ne dorim combaterea prejudecăţilor care alimentează antisemitismul, rasismul, intoleranţa, xenofobia şi discriminarea sub orice formă. Omagiile mele pentru victimele Holocaustului, respect pentru suferinţa lor şi a supravieţuitorilor acelei perioade dramatice din istorie. Ne rugăm pentru ei şi le păstrăm vie amintirea! Anul acesta, ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului coincide cu marcarea marii sărbători de Yom Kippur. Cu această ocazie, adresez întregii comunităţi evreieşti din România şi din întreaga lume «G’mar Chatima Tova» – Să fiţi înscrişi cu bine în Cartea Vieţii!”, a mai transmis premierul.

Comentarii

loading...