7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDăncilă, întrevedere cu secretarul executiv al UNECE, Olga Algayerova

Dăncilă, întrevedere cu secretarul executiv al UNECE, Olga Algayerova

Olga Algayerova se află în vizită la Bucureşti pentru a participa la Conferinţa internaţională “Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă”.

“Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi privind intensificarea cooperării României cu UNECE (Comisia Economică ONU pentru Europa), precum şi dezvoltarea proiectelor de interconectivitate în domeniul transporturilor între Europa de Vest şi Europa de Est, dezvoltarea şi promovarea proiectelor de tip smart cities, promovarea egalităţii de gen, fiind unul dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030”, a informat Guvernul, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Dăncilă a transmis că dezvoltarea durabilă este unul din angajamentele României, iar pentru candidatura la Consiliul de Securitate al ONU în mandatul mandatul 2020 – 2021 moto-ul ţării noastre este: CS ONU, un angajament pe termen lung pentru pace, justiţie şi dezvoltare durabilă.

Totodată, au fost abordate teme de interes pentru dimensiunea regională a cooperării României cu UNECE. În context, premierul Dăncilă a subliniat că România, pe parcursul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, acordă o importanţă deosebită dezvoltării cooperării regionale în ceea ce priveşte promovarea dezvoltării durabile.

Potrivit sursei citate, secretarul executiv al UNECE a transmis felicitări pentru angajamentul României de a promova obiectivele cuprinse în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, precum şi aprecierea pentru organizarea cu succes a conferinţei internaţionale “Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă”, în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

“Mai mult, secretarul executiv al UNECE a invitat partea română să participe la activităţile şi iniţiativele Forumul Global pentru Siguranţa Traficului Rutier”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă