13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDăncilă: Modernizarea Forţelor Aeriene Române a cunoscut rezultate importante în ultimii ani

Dăncilă: Modernizarea Forţelor Aeriene Române a cunoscut rezultate importante în ultimii ani

Prim-ministrul participă joi la ceremonia de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul de luptă permanent, la Baza 86 Aeriană ”Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” Borcea, din judeţul Călăraşi.

“Este o zi importantă pentru Forţele Aeriene Române care pot opera de astăzi pentru apărarea spaţiului aerian naţional cele mai performante aeronave de luptă din dotare, dar şi pentru România, care a reuşit să întărească în mod semnificativ capabilităţile noastre de apărare. Modernizarea Forţelor Aeriene a cunoscut rezultate importante în ultimii ani. Dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au demonstrat eficienţa în cadrul NATO şi care permit abordarea unui spectru larg de misiuni, contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile ce pot proveni din această zonă geografică. Guvernul va acorda tot sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare esenţial pentru consolidarea posturii de apărare a ţării noastre şi pentru creşterea profilului României ca furnizor de securitate. Celebrăm 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, iar România dovedeşte încă o dată că îşi asumă cu responsabilitate poziţia de partener serios şi responsabil, un adevărat pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre”, a spus premierul.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă