6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDăncilă: Modul în care au fost gestionate problemele CNAS este inacceptabil

Dăncilă: Modul în care au fost gestionate problemele CNAS este inacceptabil

“Aştept de la noul preşedinte soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic din sănătate şi împreună cu ministrul Sănătăţii să acţioneze pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi accesul mai bun al pacienţilor la medicamente”, a spus Dăncilă.

“Modul în care au fost gestionate problemele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate este inacceptabil. De asemenea, este intolerabilă atitudinea dispreţuitoare faţă de pacienţi şi medici a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic din sănătate nu funcţionează, dar şi să găsească soluţii pentru remedierea problemelor”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Dăncilă a reiterat că a decis schimbarea preşedintelui interimar al CNAS Răzvan Vulcănescu şi că l-a desemnat, la propunerea ministrului Sănătăţii, în funcţie pe Vasile Ciurchea, “un om care a mai lucrat în sistem şi care a implementat cardul naţional de sănătate”.

“Aştept de la noul preşedinte soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic din sănătate şi împreună cu ministrul Sănătăţii să acţioneze pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi accesul mai bun al pacienţilor la medicamente. Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate este o instituţie cheie în cadrul sistemului de sănătate din România, iar una dintre misiunile noii conduceri este să se asigure că fondurile alocate Sănătăţii sunt cheltuite eficient”, a declarat Dăncilă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă