Dăncilă: Pensiile nu s-au mărit cu întârziere, ci în avans

Dăncilă: Pensiile nu s-au mărit cu întârziere, ci în avans

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că pensiile nu au fost majorate cu întârziere, ci în avans, iar Guvernul are bani de pensii, de salarii şi de plata tuturor drepturilor sociale, pe care le va creşte aşa cum s-a angajat.

Rl online 0 comentarii

"O altă minciună pe care o răspândiţi şi pe care am văzut-o şi în textul moţiunii este că Guvernul nu ar fi respectat termenul legal de a mări pensiile de la 1 ianuarie 2019. Vă rog să încetaţi cu această mare ipocrizie! Începând din 2017, pensiile s-au mărit în avans faţă de termenul legal. Înţeleg că vă e greu să pricepeţi. E normal, dumneavoastră sunteţi cei care aţi tăiat veniturile românilor, aşadar, nu puteţi să înţelegeţi creşterile. Dar vă reamintesc eu. Am majorat pensiile în ianuarie 2017, cum prevedea legea. Dar în acelaşi an, în iulie 2017 le-am majorat a doua oară, în avans faţă de 1 ianuarie 2018. La fel, anul trecut, la 1 iulie am majorat în avans faţă de 1 ianuarie 2019. Iar majorarea care urmează de la 1 septembrie în acest an nu e o întârziere faţă de ianuarie 2019, ci o creştere în avans faţă de ianuarie 2020. Dacă am fi aplicat calendarul şi formula pe care le invocaţi dumneavoastră, la 1 ianuarie 2019 punctul de pensie ar fi trebuit să fie 1.045 lei, nu 1.100, cât e în prezent", a spus premierul în plenul Parlamentului.

Ea a adăugat că la 1 septembrie punctul de pensie va creşte cu încă 15% şi va ajunge la 1.265 lei, adică cu 220 lei mai mult faţă de cât ar fi fost conform formulei pe care o invocă Opoziţia.

"Concluzia e clară: pensiile nu s-au mărit cu întârziere, ci în avans! Şi nu cu mai puţin, ci cu mai mult decât prevede legea la care vă referiţi. Vă atrag atenţia să nu mai răspândiţi în spaţiul public minciuni, aşa cum aţi făcut şi când aţi alarmat populaţia că nu ar mai fi bani pentru pensii şi salarii. Suntem un Guvern responsabil, avem bani şi de pensii şi de salarii şi de plata tuturor drepturilor sociale, pe care le creştem aşa cum ne-am angajat", a menţionat ea.

Comentarii

loading...