18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDaniel Dragomir: Mitingul diasporei are scopul să dărâme Guvernul. Sunt implicate forţe...

Daniel Dragomir: Mitingul diasporei are scopul să dărâme Guvernul. Sunt implicate forţe din afară

Locotenent – colonelul (r) Daniel Dragomir consideră că în acest miting sunt implicate şi forţe „din afară”. Dragomir este de părere că instigările şi violenţele la adresa forţelor de ordine vor continua.

„Ideea este foarte simplă şi dacă lucrurile se vor clarifica în scurt timp, informaţiile pe care le am eu sună aşa: în grupurile din faţă şi în grupurile de instigatori – informaţiile care circulă sunt că se aflau şi cetăţeni care nu vorbeau limba română. Să audă toată ţara că toată această operaţiune numită mitingul diaspora a fost pregătită, organizată şi planificată pentru a ataca ordinea constituţională din România şi a dărâma Guvernul. Această operaţiune implică inclusiv forţe din afară. Este datoria serviciilor de informaţii să informeze, să prevină şi să sprijine autorităţile de aplicarea a legii în prinderii a acestora”, a declarat Daniel Dragomir, la Antena3.

Acesta a mai subliniat că se încearcă inducerea unor temeri în rândul forţelor de ordine, chestiune planificată cu mult înainte de ziua de 10 august, când au început protestele.

„Se încearcă pe diferite paliere, partide politice, dar şi la cel mai înalt nivel în stat, să se creeze temeri şi să se pună presiuni asupra forţelor de ordine şi ale jandarmilor, lucrurile astea sunt făcute de luni bune, e un plan mult mai complex. Aspectele de ieri au fost doar un test, planul continuă în zilele următoare, de aceea au început proteste vineri, continuă sâmbătă şi duminică şi până săptămâna viitoare. După testul de ieri, informaţiile pe care le am este că violenţele vor continua, instigările vor continua şi se are în vedere să se ajungă la violenţe extreme cu forţele de ordine. Datoria noastră este să vină alături de forţele de ordine, să sprijine forţele de jandarmi şi forţele armate în lupta mpotriva huliganilor care vor să distrugă democraţia şi ordinea constituţională din România. (…) Toată operaţiunea diaspora e o operaţiune de acoperire”, a mai spus Daniel Dragomir.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă