6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDaniel Vasile (ISU București-Ilfov): Peste 2.000 de intervenţii, gestionate în ultimele 24...

Daniel Vasile (ISU București-Ilfov): Peste 2.000 de intervenţii, gestionate în ultimele 24 de ore

El a precizat că mai sunt în desfăşurare 60 de cazuri – îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil şi pe autoturisme – şi în total, duminică, de la ora 6 dimineaţa au fost înregistrate 236 de solicitări pentru astfel de cazuri.

“Voi reveni la situaţia zilei de ieri, care a fost una fără precedent, cel puţin pentru acest tip de fenomen meteo – ‘freezing rain’, o situaţie deosebită, pentru că din cursul serii de vineri până sâmbătă dimineaţă au fost doar 115 solicitări şi apoi, în decurs de doar câteva ore, numărul lor a fost de şapte ori mai mare iar statistica pe 24 de ore ne arată că au fost 1.800 de cazuri”, a spus Daniel Vasile într-o declaraţie la sediul ISU Bucureşti-Ilfov.

Purtătorul de cuvânt a spus că ISU Bucureşti-Ilfov a dispus suplimentarea turelor de serviciu cu pompieri din turele libere, care să asigure intervenţia cu toate mijloacele existente în unităţile de pompieri, pentru ca aceste resurse să fie în teren, să acţioneze.

“Unele dintre ele au plecat de dimineaţă din subunitate şi până la schimbarea turei nu s-au mai întors decât dacă li s-au stricat accesoriile – drujbele şi aşa mai departe”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă