12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDecizia privind numirea lui Toni Greblă la SGG, publicată în Monitorul Oficial

Decizia privind numirea lui Toni Greblă la SGG, publicată în Monitorul Oficial

Decizia premierului Viorica Dăncilă pentru numirea lui Toni Greblă în funcţia de secretar general al Guvernului a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea confirmase numirea lui Toni Greblă, fost judecător CCR, la Secretariatul General al Guvernului.

“Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD şi după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că doreşte să îl pună pe domnul Greblă. A avut o discuţie cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluţie foarte bună. E un om foarte pregătit şi de mare valoare”, a confirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Pe 11 mai a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei (ÎCCJ) a decis să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia. Decizia magistraţilor instanţei supreme nu este definitivă.

În prezent, Secretariatul General al Guvernului este condus de Andreea Lambru. Înaintea acesteia funcţia era ocupată de Mihai Busuioc, în perioada Cabinetului Grindeanu. Busuioc a fost eliberat din funcţie, pe 16 iunie 2017, printr-o decizie a premierului de atunci Sorin Grindeanu care dorea ca postul să fie preluat de Victor Ponta, iar Busuioc a refuzat să semneze în mod repetat decizia prim-ministrului prin care era numit Ponta. În cele din urmă, decizia numirii lui Victor Ponta la conducerea SGG a fost semnată de secretarul de stat de atunci, Alexandru Mihai Ghigiu.

Evenimentele s-au derulat în contextul retragerii sprijinului politic din partea PSD pentru Cabinetul Grindeanu şi refuzul premierul de a demisiona din funcţie. Astfel, pe 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin moţiune de cenzură iniţiată de PSD şi adoptată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă