14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDesant al poliţiştilor în ascunzătorile traficanţilor de ţigări din Piaţa Reşiţa

Desant al poliţiştilor în ascunzătorile traficanţilor de ţigări din Piaţa Reşiţa

Azi, poliţişti de la Serviciul Grupuri Infracționale Violente, din cadrul Poliţiei Capitalei, împreuna cu procurori DIICOT fac  37 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa pentru destructurarea a două reţele care făceau contrabandă cu ţigări. Potrivit unor surse G4Media apropiate anchetei, interlopii Cami Niţă, zis Fane Văncică şi Viorel Niţă, cunoscut cu porecla de „Pinochio al lui Văncică,” sunt persoanele vizate pentru traficul de ţigări.

Marfa netimbrată venea pe o filieră clandestină din Republica Moldova şi vândută cu preţul de 10 lei în Piaţa Reşiţa din Bucureşti.

În comunicatul remis presei de către Poliţia Capitalei, oficialii susţin că activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet. Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potențialii clienți, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări.

Acest fapt a fost prezentat şi de un reportaj cu camera ascunsă a Antenei 3.

Primăria sectorului 4 nu poate intra în posesia Pieţei Reşiţa datorită refuzului firmei care o administrează ilegal de a părăsi zona. Curtea de Conturi a calculat un prejudiciu de 8 milioane de lei, la bugetul local, prin neadministrarea pieţei.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă