16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Dezbaterea impozitării cu până la 85% a pensiilor speciale, din nou amânată

Judecătorii trebuie să decidă dacă legea privind impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale este sau nu constituțională. CCR a mutat discuțiile pentru data de 8 decembrie pe motiv că la termenul anterior din 4 noiembrie a fost în imposibilitatea constituirii completului de judecată și nu a avut pe masă punctele de vedere ale președinților Senatului și Camerei Deputaților, solicitate anterior de Curtea Constituțională.

Așteptată cu interes, decizia a fost însă din nou amânată de judecători și a fost mutată pe ordinea de zi a ședinței din 15 decembrie.

„La aproape şase luni de la acest moment, legea nu a intrat în vigoare pentru că judecătorii Curţii Constituţionale nu au dat un răspuns la sesizările depuse, cu promptitudine, de Avocatul Poporului, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În toate aceste luni, în plină pandemie, de la bugetul de stat au plecat spre pensionarii „speciali” circa 3 miliarde de lei, iar beneficiarii, în frunte chiar cu unii judecători CCR, au continuat să-i sfideze pe români.”, au reacționat cei din USR.

Pe 17 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat legea privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Conform actului normativ va fi aplicată o cotă de impozitare de 10% pensiilor cu valori cuprinse între 2001 și 7.000 lei și o cotă de impozitare de 85% pentru pensii ce depășesc 7.001 lei.

Ultima oră
Pe aceeași temă