10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDGASPC Galaţi: Adolescenta găsită plină de sânge ar fi avut relaţii sexuale...

DGASPC Galaţi: Adolescenta găsită plină de sânge ar fi avut relaţii sexuale consimţite

O anchetă internă a început la DGASPC Galaţi.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Ciprian Groza, fata de 14 ani trăieşte într-un centru de plasament, iar sâmbătă şi-a luat bilet de voie între orele 17.00-20.00, spunând că se va plimba prin oraş. Fata ar fi mers însă la domiciliul prietenului său, un băiat de 15 ani, cu care se cunoştea de circa o lună, iar acolo ar fi întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu el.

“Cu acest băiat de 15 ani, minora ar mai fi avut patru întâlniri de acest gen. La domiciliul lui, din spusele fetei, s-ar fi consumat un act sexual consfinţit de ambele părţi, urmat de ce ştim că s-a întâmplat, acea hemoragie a fetiţei. Se pare că nu ar fi fost prima relaţie sexuală a fetei”, a declarat Groza.

Reprezentantul DGASPC Galaţi spune că există nişte proceduri pe care fata le-a respectat, în speţă biletul de voie solicitat, însă ea ar fi mers nu la plimbare, cum a declarat, ci la domiciliul prietenului său.

De asemenea, Groza a anunţat la că la nivelul DGASPC Galaţi a fost începută o anchetă.

Între timp, copila a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar după operaţie a început şedinţele de consiliere psihologică.

Între timp, Poliţia Judeţeană Galaţi a transmis că cei doi poliţişti filmaţi în timp ce asistau pasiv la momentul apariţiei fetei pline de sânge au gradul de agent, unul dintre ei este absolvent al Şcolii de Agenţi, promoţia 2016, celălalt este angajat din sursă externă în anul 2017.

În perioada cercetării disciplinare, celor doi nu li se suspendă activitatea.

Poliţia Judeţeană Galaţi a anunţat cercetarea disciplinară a celor doi poliţişti surprinşi asistând pasiv la momentul apariţiei unei fete de 14 ani, plină de sânge, pe o stradă din oraş.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Galaţi, agenţii care nu au avut nicio reacţie la vederea copilei de 14 ani, aflată într-o situaţie gravă, fac deja obiectul unei anchete interne, la finalul căreia vor fi dispuse măsuri ce pot ajunge până la destituirea din Poliţie.

Fata de 14 ani găsită pe o stradă din Galaţi plină de sânge trăieşte într-un centru de plasament, iar sâmbătă, când a avut loc incidentul, ea ar fi fost plecată cu bilet de voie. Totodată, în urma investigaţiilor, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru relaţii sexuale cu un minor, urmând a stabili dacă a fost vorba despre un viol.      

Cazul a ajuns în atenţia conducerii IPJ Galaţi după ce, în week-end, pe o reţea de socializare a apărut o filmare care surprinde o fata plină de sânge, o maşină de Poliţie, mai mulţi cetăţeni şi doi angajaţi ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul poliţiştilor care refuză să coboare din maşină, în ciuda insistenţelor. Victima pare îngrozită şi refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce poliţiştii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă, fata a fost transportată la spital.                                                          

Cei doi poliţţişti a căror atitudine face acum obiectul unei anchete interne în cadrul IPJ Galaţi sunt de la Secţia 1 de poliţie Galaţi. Unul dintre agenţii care nu au intervenit în sprijinul fetei de 14 ani este chiar o femeie.

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă