Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dialog româno-francez la Ministerul Apărării Naționale

Dialog româno-francez la Ministerul Apărării Naționale

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit vizita directorului pentru dezvoltare internațională al Direcției Generale pentru Armamente din Ministerul francez al Apărării, generalul Thierry Carlier.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

În cadrul întrevederii, secretarul de stat a apreciat importanța Parteneriatului Strategic și a cooperării bilaterale dintre cele două state, precum și consolidarea acestuia pe dimensiunea de apărare.

Discuțiile au abordat elemente de noutate de pe agenda NATO și UE, inclusiv modalitățile concrete de cooperare româno-franceză pe diferite paliere. Demnitarul român a apreciat sprijinul Franței pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre.

Un alt subiect abordat a vizat colaborarea dintre cele două state în cadrul inițiativelor Uniunii Europene în domeniul apărării. Secretarul de stat român a subliniat importanța participării entităților din industria de apărare din cele două state în proiecte comune finanțate din Fondul European de Apărare, inclusiv din cadrul Cooperării Permanente Structurate (PESCO).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...