7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDIICOT declină competenţa la SIIJ în legătură cu apelurile Alexandrei la 112

DIICOT declină competenţa la SIIJ în legătură cu apelurile Alexandrei la 112

“La data de 26.08.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, sub aspectul comiterii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice iniţiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgenţă 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situaţii, având în vedere faptul că pe rolul acestei unităţi de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar”, se arată într-un comunicat al DIICOT, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în perioada 20 – 28 august, procurorii şi poliţiştii au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliţiei Municipiului Caracal, cât şi la sediul DIICOT- Structura Centrală.

Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanţă, expertizarea tehnică a autoturismului aparţinând lui Gheorghe Dincă, precum şi a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare.

La data de 23 august, a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea imobilului lui Dincă, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate şi zidite.

Luni, continuă percheziţia domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul Bucureşti pentru o perioadă de 15 zile.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă