20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDirectorul General al CNAIR își face publice veniturile salariale

Directorul General al CNAIR își face publice veniturile salariale

Deși legislația privind protecția datelor cu caracter personal prevede anonimizarea datelor referitoare la veniturile personale, am decis ca declarația mea de avere cu veniturile salariale să fie publică. Nu am nimic de ascuns și nu eu am luat decizia ca datele privind veniturile să fie anonimizate. Totuși, nu pot să oblig și alți colegi să facă acest lucru, este o decizie strict personală, a declarat Narcis Neaga, într-un comunicat de presă.

La rândul său, CNAR precizează că prevederile Codului Muncii, lege organică, “obligă imperativ angajatorul” să asigure confidențialitatea tuturor datelor privind relațiile de muncă, inclusiv salariul:

Astfel, Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii), cu modificările și completările ulterioare prevede la Art. 40 alin. (2) Angajatorului îi revin, în principal, următoarele obligaţii: lit. i) să asigure confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale salariaţilor, iar la Art. 163 alin. (1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.

“De asemenea, în condițiile implementării directivei europene cu privire la protecția datelor cu caracter personal, CNAIR a fost obligată să ia măsuri eficiente pentru a nu aduce atingere drepturilor personale, așa cum sunt stabilite inclusiv la nivel european.

Reamintim că potrivit legii, singura instituție din România abilitată să proceseze datele care derivă din declarațiile de avere și de interese este Agenția Națională de Integritate”, se mai arată în comunicat.

Potrivit documentelor, Neaga deține, împreună cu soția, Simona Neaga, un teren de 1.237 mp în localitatea Tuzla, cumpărat în 2002, două apartamente – în Sibiu, pe numele soției, și în București, pe numele lui -, ambele cumpărate în 2003, precum și două case de vacanță în localitatea Avrig, ambele pe numele soției, cumpărate în anii 2004 și 2006.

Neaga a contractat în 2015 un credit de 203.000 lei de la Banca Transilvania, scadent în 2020.

 

În ultimul an a câștigat a câștigat 179.134 lei ca director la CNAIR, 16.191 lei în calitate de consilier al unui secretar de stat din MT, 40.575 ca membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Aeroporturi București și 4.584 lei ca membru în CA al CNAIR. În total 240.484 lei, adică peste 51.000 de euro.

Soția a obținut 13.799 lei din pensie. Ambii au mai câștigat 19.200 lei din închirierea apartamentului de la București. 

 

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă