Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajații de la metrou nu mai fac grevă

Angajații de la metrou nu mai fac grevă

Directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, spune că se aşteaptă ca sindicaliştii de la metrou să renunţe la greva generală cu care ameninţă şi se declară încrezător că vor ajunge la o înţelegere în urma negocierilor.

Rl online 0 comentarii

UPDATE. Angajații de la metrou nu mai fac grevă

Angajații de la metrou renunță la greva generală pe care o anunță încă de luna trecută, după ce sindicatele au obținut o majorare salarială de 20% pentru angajați, plus două prime în valoare de 2.000 de lei pe an, a anunțat liderul Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi. El a precizat că majorarea va intra în vigoare de miercuri, iar salariul mediu net în Metrorex va ajunge, astfel, la aproximativ 4.000 de lei.

Rădoi a anunțat că în urma negocierilor de marți cu conducerea Metrorex sindicatele au obținut o majorare salarială de 20%, care va intra în vigoare de miercuri.

De asemenea, angajații Metrorex vor primi o primă de Crăciun de 1.000 de lei, dar și o "primă de metrou" tot în valoare de 1.000 de lei. El a precizat că prima de Crăciun și "prima de metrou" se acordă o dată pe an.

Liderul sindical a spus, la Digi 24, că, în aceste condiții, angajații renunță la greva anunțată încă de luna trecută: "Din fericire pentru bucureșteni și pentru toți cei care folosesc metroul, am putut evita ac conflict (...) Într-un suntem satisfăcuți de ceea ce am obținut".

„Cred că vom ajunge la o înţelegere”, a declarat marţi directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalişti de ce crede că sindicaliştii vor renunţa la grevă, Şodolescu a explicat că angajţşii au tot scăzut, de-a lungul rundelor de negocieri, din procentul pe care îl doresc în plus la salarii.

„Dacă la început au fost inflexibili cu acel procent de 42 la sută, ulterior au tot scăzut. Acum au ajuns la 20 la sută”, a spus directorul Metrorex.

Angajaţii Metrorex au ameninţat cu grevaa generală pe perioadă nedeterminată, însă acţiunea de protest a fost suspendată temporar. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex. 

Comentarii

loading...