16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Directorul STS, generalul Vasilca, a demisionat în urma crimei de la Caracal

Generalul locotenent Ionel Sorinel Vasilca (53 de ani) și-a depus demisia din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), în urma scandalului creat de modul cum au acționat autoritățile statului în contextul crimei de la Caracal.

Demisia se produce la două zile după ce reprezentanți ai societății civile, printre care cei ai Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), au solicitat demiterea directorului STS, generalul Sorinel Vasilca, a ministrului Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, precum şi a unor secretari de stat din MAI şi din Ministerul Sănătăţii, în contextul crimei de la Caracal, a cărei victimă a fost o fată de 15 ani.

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a fost demis, vineri seară, la propunerea noului ministru de Interne, Nicolae Moga. De asemenea, sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că l-a chemat din concediu pe prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacşu, pentru a-l demite.

Ionel Vasilca fusese fost numit director al STS acum doi ani, de către președintele Iohannis, după ce anterior ocupase funcția de adjunct tehnic al directorului STS. Potrivit legii de organizare a STS, directorul STS este numit în funcție de șeful statului. STS nu este subordonat Guvernului, ci șefului statului, aflându-se sub controlul celor două Comisii de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlament.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă