Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

DNA a clasat dosarul privind votul din diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014

DNA a clasat dosarul privind votul din diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014

Procurorii DNA au clasat dosarul privind votul din diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, în care ceruseră încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru de Externe Titus Corlăţean.

Rl online 0 comentarii

Procurorii DNA au clasat dosarul privind votul din diaspora la algerile prezidenţiale din 2014, unul dintre motive fiind acela că Senatul a respins, în iunie 2016, cererea procurorilor de încuviinţare a începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, ministru de Externe în perioada alegerilor.

Astfel, deşi în urma anchetei a reieşit că modul în care ministerul condus de acesta a organizat scrutinul a dus la îngreunarea procesului de vot pentru românii din afara ţării, procurorii nu au putut continua urmărirea penală, ceea ce a impus clasarea cauzei.

De asemenea, procurorii DNA au avut în vedere o decizie a Curţii Constituţionale potrivit căreia o opţiune de politică legislativă nu poate fi cercetată de organele judiciare.

DNA a deschis o anchetă privind votul din diaspora de la alegerile prezidenţiale din 2014. Iniţial, Titus Corlăţean - ministrul Afacerilor Externe la acea vreme, funcţie din care a demisionat între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale, după ce la unele dintre secţiile de votare din ţări europene s-au format cozi foate mari, românii din diaspora fiind nemulţumiţi că nu au putut vota din cauza organizării defectuoase - a fost citat ca martor în acest dosar în faţa procurorilor.

În 2016 DNA a cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia de ministru de Externe, cererea fiind respinsă de către plenul Senatului în 21 iunie.

Comentarii

loading...