13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDNA a trimis în judecată reprezentanții unui club de fotbal din Arad...

DNA a trimis în judecată reprezentanții unui club de fotbal din Arad pentru mită

Miza era accederea în Liga 1.

Procurorii DNA au trimis în judecată, în stare de libertate, două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, acuzați de mai multe infracțiuni de dare de mită, precum și un complice al lor.

În rechizitoriu, procurorii susțin că în cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai clubului de fotbal din Arad, prin intermediul complicelui, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală din Sfântu Gheorghe.

În acea perioadă, cei doi reprezentanți ai clubului, prin intermediul unui intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o echipă din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.

„Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1. În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori”, spun procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă