Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

DNA cercetează un contract de un milion de lei de care ar fi beneficiat Alexandru Cumpănașu

Procurorii anticorupție anchetează un contract de un milion de lei care a fost încheiat între Ministerul Culturii și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Alexandru Cumpănașu.

Mihai Diac 0 comentarii

Direcția Națională Anticorupție a solicitat de la Ministerul Culturii documente legate de contractul pe care această instituție l-a încheiat, în septembrie anul trecut, cu Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

Informațiile preliminare arată AID ar fi obținut o finanțare nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei, în cadrul programului derulat de Ministerul Culturii pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri.

Din totalul de un milion de lei, 840.000 de lei ar fi fost plătiți ca drepturi de autor direct către Alexandru Cumpănașu, în schimbul realizării a trei lucrări despre Marea Unire de la 1918.

Potrivit unui articol postat pe site-ul ziarului Libertatea, aceste trei lucrări au fost "trei broșuri, de maximum 18 pagini fiecare, broșuri al căror conținut a fost copiat, cu mici modificări, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri".

Autorul acestor lucrări, Alexandru Cumpănașu, a susținut, în schimb, că el a conceput trei cărți, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o lună: „Am și eu niște capabilități, aveam ideile dinainte”. Ministerul Culturii a susținut, până acum, poziția exprimată de Cumpănașu, precizând că aceste trei volume s-ar fi tipărit, fiecare, într-un tiraj de o mie de exemplare.

Pentru a lămuri situația, procurorii DNA au cerut Ministerului Culturii să le pună la dispoziție proiectul elaborat de Alexandru Cumpănașu în contextul Centenarului Marii Uniri.

Până în acest moment, procurorii nu au însă la dispoziție decât cele trei broșuri.

Comentarii

loading...