9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDoar unul din șapte români are încredere în foarte mare măsură în...

Doar unul din șapte români are încredere în foarte mare măsură în vaccinul anti-Covid-19

1010 români au fost întrebați dacă au încredere în vaccinul împotriva noului coronavirus în perioada 8 – 21 decembrie, chiar înaintea startului campaniei de vaccinare demarată în această săptămână de autorități.

Sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM indică o mare doză de pesimism în ceea ce privește efectele vaccinului care se administrează în România și în celălalte state ale Uniunii Europene.

La întrebarea legată de eficiența vaccinului, doar 14,4% dintre cei chestionați au spus că au încredere în foarte mare măsură, iar 28,9% au spus că au încredere în mare măsură.

La polul opus, peste jumătate dintre participanții la sondaj au declarat că au încredere în foarte mică măsură (24,4%) sau în mică măsură (26,6%).

5,4% dintre cele 1010 persoane chestionate nu au oferit un răspuns iar 0,3% au spus că depinde de vaccin și că nu se pot pronunța.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă