Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

DOCUMENT ce arată că Laura Codruța Kovesi nu are grad de Parchet de Înaltă Curte

DOCUMENT ce arată că Laura Codruța Kovesi nu are grad de Parchet de Înaltă Curte

Laura Codruța Kovesi nu are grad professional de Parchet de Înaltă Curte, după cum arată un document oficial al Consiliului Superior al Magistraturii.

George Dumitrescu 0 comentarii

Potrivit condițiilor eliminatorii ale candidaturii pentru șefia procuraturii europene, candidatul trebuie să aibă, între altele, "...the qualifications required for appointment to the highest prosecutorial or judicial offices in their respective Member States". Adică este obligatoriu gradul profesional de Parchet de Înaltă Curte. Laura Codruța Kovesi nu are acest grad profesional.

L-a cerut Consiliului Superior al Magistraturii în noiembrie 2018, cu două luni înainte de a-și depune candidatura la postul european. Deoarece știa că îi trebuie. Nu l-a primit. După cum arată documentul de mai jos. Nu este un detaliu, ci motiv de invalidare a candidaturii fără drept de apel. Pentru că a) candidatul nu are gradul profesional cerut explicit de procedura oficiala de selectie; b) candidatul Laura Codruța Kovesi a mințit explicit în scrisoarea de interes în care a scris: "I also have the the qualifications required for appointment to the highest prosecutorial offices”.

Comentarii

loading...