11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDoi baschetbalişti de culoare au fost înjughiați pe o terasă din Brăila

Doi baschetbalişti de culoare au fost înjughiați pe o terasă din Brăila

UPDATE Unul dintre principalii suspecţi ai atacului asupra celor doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport Brăila, înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o terasă din centrul Brăilei, este interlopul brăilean Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub porecla de ‘Dasaev’, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Anchetatorii au stabilit deja, pe baza imaginilor video din clubul unde s-a petrecut atacul, identitatea tuturor celor implicaţi în caz, iar poliţiştii au pornit pe urmele acestora.

Cunoscutul interlop Dasaev a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente.

‘Cercetările se efectuează sub conducerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila’, a declarat pentru AGERPRES de purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

UPDATE Unul dintre cei doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport Brăila înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o terasă din centrul Brăilei, care se află în stare gravă, cu un plămân perforat, este transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

”Pacientul de 24 de ani, care are plămânul perforat, se află în elicopter în drum spre Bucureşti. Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 25 de ani, se află în terapie, cu stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator, se reface după intervenţia chirurgicală de astă noapte”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Alina Neacşu.

Cei doi sportivi le-au declarat cadrelor medicale din Brăila că doresc să fie transferaţi la un spital din America.

UPDATE Ambasada SUA a luat cunoştinţă de cazul celor doi cetăţeni americani jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila şi urmăreşte îndeaproape incidentul în care aceştia au fost răniţi, informează misiunea diplomatică.

“Ambasada SUA a luat cunoştinţă de acest caz şi urmăreşte îndeaproape incidentul”, arată Biroul de Presă al ambasadei duminică într-un răspuns remis la solicitarea Agerpres.

UPDATE Cei doi baschetbalişti americani înjunghiaţi noaptea trecută la Brăila au fost operaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), iar în prezent sunt cu stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator, însă în cazul unuia dintre ei medicii iau în calcul să fie transferat la Bucureşti, dacă situaţia o va impune, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Brăila, Alina Neacşu.

”Cei doi baschetbalişti înjunghiaţi sunt bine, sunt în terapie, cu stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator, se refac dupa interventiile chirurgicale de astă noapte. Starea unuia este impredictibilă, este posibil să luăm în calcul transferul către Bucureşti. S-a discutat deja la Bucureşti şi a rămas să fie urmărit câteva ore şi, în situaţia în care necesită transferul, va fi transferat”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan, a declarat pentru corespondentul Mediafax, că incidentul s-a produs pe o terasă din centrul municipiului Brăila.

”În jurul orei 2.00, sportivii se aflau pe o terasă din centrul municipiului Brăila. În urma unui conflict în care au fost implicate mai multe persoane, cei doi americani au fost înjunghiaţi. Încă se analizează camerele din zonă pentru a stabili cu exactitate numărul şi numele celor implicaţi, nu sunt identificaţi toţi. Cei doi americani de 24 şi 25 de ani au fost transportaţi la spital şi s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a spus Laura Dan.

Directorul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu, a declarat pentru corespondentul Mediafax că cei doi au fost operaţi.

”Unul dintre ei este în stare bună, celălalt nu. Au fost aduşi pe parcursul nopţii la spital”, a spus Delia Râşnoveanu. 
 
Cei doi sportivi, în vârstă de 24, respectiv 25 de ani, joacă pentru echipa de baschet Cuza Sport, formaţia care în sezonul trecut a reuşit să promoveze în prima divizie de baschet masculin.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă