11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Doi polițiști au fost loviți cu mașina de un șofer oprit pentru control

„În această seară, doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Huşi au oprit un autoturism, pentru control. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a refuzat testarea, a devenit recalcitrant, a pornit autoturismul şi i-a lovit pe cei doi poliţişti”, se precizează într-un comunicat al MAI.

Agenţii au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la Spitalul municipal Huşi, pentru investigaţii medicale. Unul dintre cei doi agenţi rutieri din Huşi loviţi cu maşina de un şofer oprit pentru control a fost luat pe capotă, iar celălalt a fost călcat pe picior, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Şoferul a fost depistat, la scurt timp, pe raza municipiului Huşi. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice.

Pe numele suspectului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

„Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost înştiinţat imediat despre acest caz, fiind informat în permanenţă cu privire la starea de sănătate a celor doi poliţişti. În urma investigaţiilor medicale a rezultat că starea acestora de sănătate este stabilă. Ministrul Lucian Bode condamnă cu fermitate astfel de comportamente, cerându-le totodată tuturor factorilor implicaţi să manifeste toleranţă zero faţă de agresiunile la care sunt supuşi angajaţii MAI în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, se menţionează în comunicat.

MAI mai menţionează că ministrul Lucian Bode le-a cerut poliţiştilor să intensifice acţiunile pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise şi care prezintă un pericol pentru participanţii la trafic.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă