8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDoi pui de urs care au căzut într-un puţ

Doi pui de urs care au căzut într-un puţ

Potrivit Jandarmeriei Buzău, duminică, paznicul fondului de vânătoare de pe raza localităţii buzoiene Grebănu a auzit sunete de animale care păreau captive şi a alertat autorităţile.

Ajunşi la faţa loculului, jandarmii au descoperit doi pui de urs căzuţi într-un puţ. Ajutaţi de colegi din  Prahova, specializaţi în astfel de intervenţii, de pădurari şi de câţiva poliţişti şi pompieri, jandarmii au început misiunea de salvare.

În timp ce unii membrii ai echipajului se preocupau să găsească soluţii pentru a-i aduce pe cei doi pui la suprafaţă, ceilalţi supravegheau zona şi făceau în permanent zgomot pentru a tine la distanţă ursoaica mamă, aflată la câteva sute de metri distanţă.

Pentru salvarea primului pui, în puţul abandonat a fost introdus un trunchi de copac, pe care animalul sălbatic s-a căţărat şi a reuşit să iasă singur, conform News.ro.

”Intervenţia a comportat riscuri majore, în contextul în care ursoaica este prezentă  în apropiere, fiind foarte agitată”, au transmis jandarmii buzoieni.

Pentru salvarea celui de-al doilea pui s-a apelat la soluţia tranchilizării pentru a fi scos, deoarece  acesta părea rănit şi nu putea ieşi singur.

După ce au fost scoşi din puţul părăsit, urşii au fost lăsţi în libertate.

Cele mai citite

Jucătorii lui Gică Hagi, petrecere pe cinste după victoria cu Rapid. Louis Munteanu și Grameni, surprinși în club

Victoria impresionantă a echipei Farul Constanța împotriva Rapidului, cu scorul de 2-1, pe terenul acestora din Giulești, a stârnit nu doar bucuria suporterilor, ci...

CSM București e aproape de sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin după ce a învins în deplasare echipa slovenă Krim Mercator...

CSM Bucureşti a făcut un pas mare spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins în deplasare echipa...

Un avion Boeing a pierdut o parte din fuzelaj, la două luni după un incident similar

Un avion Boeing a pierdut o bucată din fuzelaj în timpul zborului, la două luni după un incident similar care a declanșat anchete privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă