Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: AccesTV

Foto: AccesTV

Doi șefi de la Complexul Energetic Oltenia au fost demiși, după accidentele soldate cu un mort și doi răniți

Directorii carierelor Pinoasa şi Peşteana au fost demişi, luni, de conducerea Complexului Energetic Oltenia, după accidentele de muncă din ultimele trei zile, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

În aceste accidente, un lăcătuş a murit strivit de banda care transporta cărbune, iar doi electricieni au fost răniţi grav după explozia unui panou.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de conducerea Complexului Energetic Oltenia, s-a dispus demiterea directorilor de la carierele Pinoasa şi Peşteana, acestea fiind primele măsuri în urma celor două accidente de muncă, de sâmbătă şi luni.

”Directoratul a dispus schimbarea conducerilor celor două cariere, Pinoasa şi Peşteana. Până la preluarea funcţiilor de conducere de către noile persoane numite, derularea procesului tehnologic de producţie va fi coordonată în mod nemijlocit de directorul Exploatării Miniere Roşia – Rovinari”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, luni, de Complexul Energetic Oltenia.

Totodată, directoratul CE Oltenia a dispus constituirea, la nivelul fiecarei sucursale energetice şi exploatări miniere, a unor comisii pentru reevaluarea din punct de vedere tehnic a tuturor instalaţiilor, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

”La nivelul tuturor subunităţilor energetice şi miniere vor fi prelucrate, în regim de urgenţă, evenimentele care au avut loc in perioada 21-23 iulie 2018, în scopul luării tuturor măsurilor necesare pentru evitarea producerii unor situaţii asemănătoare. De asemenea, CE Oltenia asigură tot sprijinul privind recuperarea salariaţilor afectaţi de incidentele produse la Cariera Pinoasa, în data de 21 iulie 2018”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Un miner de la Cariera Peşteana, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a murit, luni, după ce a fost prins de banda care transporta cărbune. Alţi doi angajaţi ai Carierei Pinoasa au fost fost răniţi, sâmbătă, după ce s-au electrocutat în timp ce lucrau la un panou electric, victimele cu arsuri pe mâini şi faţă urmând să fie transferate în Belgia.

Comentarii

loading...