13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDosar penal în legătură cu modul în care INML a făcut expertiza...

Dosar penal în legătură cu modul în care INML a făcut expertiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu

Procurorul general, Bogdan Licu, a anunţat că s-a primit o sesizare în acest sens, dar analizele efectuate de către specialişti sunt valabile.

Procurorul general, Bogdan Licu, a anunţat, marţi, că s-a deschis un dosar penal de cercetare ”in rem” pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu.

Licu a precizat că a primit o sesizare în acest sens, document care întrunea toate condiţiile necesare pentru demararea cercetărilor. În plus, Licu a precizat că, potrivit legii, cercetarea in rem demarează automat, urmând a se face verificări.

Întrebat dacă analizele efectuate de către specialiştii INML sunt valabile, Licu a declarat: ”Bineînţeles că sunt valabile”.

Procurorul general susţine că ancheta care se face în Cazul Caracal este ”o investigaţie aproape unică în istoria Parchetului”.

”Este cea mai amplă investigaţie pe acest tip de infracţiuni care s-a desfăşurat în cadrul Ministerului Pbblic, sunt angrenaţi cei mai mai buni procurori, cei mai buni poliţişti şi cei mai buni specialişti”, a mai spus Licu.

Acesta a precizat că se iau în calcul toate variantele şi se verifică toate pistele.

Raportul Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” prezentat, în 2 septembrie, a arătat cu probabilitate de 99,93%, că oasele găsite în butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin Alexandrei Măceşanu.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă