Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dosarul 10 August, pe masa DIICOT: ,,Nu va dura mult''

Dosarul 10 August, pe masa DIICOT: ,,Nu va dura mult''

Parchetul militar a declinat la DIICOT dosarul 10 August pe motiv că are fi fapte ce ţin de securitatea naţională, potrivit unor surse judiciare convergente din DIICOT şi Parchetul General, scrie G4media.ro.

Rl online 0 comentarii

„Şi-au dat seama după 11 luni că nu sunt competenţi şi au declinat la noi”, au declarat surse din DIICOT.

„Nu există cerere de studiu, dosarele se predau prin declinare. DIICOT trebuia să soluţioneze demult ancheta referitor la plângerea privind o presupusă lovitură de stat. Lipsa soluţiei lor îi încurca pe militari. În plus, Secţia Parchetelor Militare nu poate face cercetări şi pe infracţiuni ce ţin de siguranţa naţională unde este competent DIICOT. Aşa că le-a dat lor dosarul ”, au declarat şi surse din Parchetul General.

Saptamâna trecută, procuroarea Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT, a confirmat că instituția a cerut pentru studiu dosarul 10 August.

„Are legătură cu dosarul nostru. Există elemente de conexitate între actele şi faptele ce formează obiectul urmăririi penale în dosarul lor (al Secţiei Parchetelor Militare – n.r.) şi dosarul nostru care este deschis pe articolul 397 Cod penal (acţiuni contra ordinii constituţionale). Dosarul a fost cerut pentru studiu în original. Vrem să analizăm reunirea cu dosarul nostru. Nu va dura mult. Dosarul încă nu a venit de la Secţia parchetelor Militare”, a declarat aceasta. 

Comentarii

loading...