15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDouă femei au încercat să jefuiască un bătrân de 86 de ani...

Două femei au încercat să jefuiască un bătrân de 86 de ani susținând că îi dezinfectează casa

Ele au pretextat că au venit să-i dezinfecteze locuinţa cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cele două femei au fost reţinute pentru tentativă la furt calificat săvârşit prin violare de domiciliu şi profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă, prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 228 alin. (1) – art. 229 alin. (2) lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. g) din Codul penal.

Procurorii susţin că, marţi, în jurul orei 13,50, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă instituită prin decret prezidenţial, două femei purtând măşti şi mănuşi chirurgicale s-au prezentat la adresa unui bătrân în vârstă de 86 de ani, din sectorul 3 al Capitalei, şi i-au prezentat acestuia o legitimaţie aparţinând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti).

Cele două femei i-au spus bătrânului că au venit în control şi că doresc să dezinfecteze apartamentul acestuia cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Femeile l-au convins pe bătrân să le permită accesul în locuinţă, după care una dintre ele i-au distras atenţia purtând o conversaţie în sufragerie, iar cealaltă a început să pulverizeze prin casă cu o soluţie dintr-o sticlă inscripţionată “Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenţia de a sustrage bunuri.

Cele două femei nu au reuşit să sustragă niciun bun, deoarece au fost întrerupte de o vecină, care le-a surprins în locuinţa bătrânului şi a sesizat Poliţia.

Femeile au fost reţinute de poliţiştii Secţiei 12, iar procurorul de caz a sesizat Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă