15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDouă fetiţe găsite singure acasă, luate de urgenţă de Protecţia Copilului

Două fetiţe găsite singure acasă, luate de urgenţă de Protecţia Copilului

Se pare că mama celor două fete lipsea cu zilele de acasă, iar copiii au fost salvaţi de tatăl lor care nu locuia la aceeaşi adresă şi care a fost anunţat de vecina care a realizat filmările, despre faptul că fetele sunt singure acasă, în mizerie şi fără mâncare.

Vecina a filmat condiţiile îngrozitoare în care trăiau cele două fetiţe, printre fecale, viermi şi diverse resturi menajere, apoi a postat imaginile pe facebook, după ce ar fi încercat în repetate rânduri să o contacteze pe mama copilelor.

Femeia care le-a găsit pe fete a decis să apeleze la ajutorul tatălui fetelor, care locuieşte în altă localitate şi care nu ştia situaţia fetelor. Ulterior, cei doi au luat copiii şi i-au dus la spital pentru că una dintre fete se îmbolnăvise şi avea febră mare.

Medicii au stabilit că ambii copii sunt malnutriţi şi prost îngrijiţi.

„Adriana Biatrice (4 ani ) si Maria (1 an si 1 lună), fetiţele care trăiau în focar de infecţie… mâncau salam cu viermi… şi colcăiau păduchii… au fost salvate de mine după cum aţi văzut, scoase din iadul infecţiei… acum fetiţele sunt bine şi sper cu ajutorul lui Bunul Dumnezeu să nu fie mai grav bolnave dacât sunt…Azi am dus fetele la spitalul de copii şi mi le-a internat urgent la terapie intensivă. Vreau să menţionez faptul că tatal fetelor a fost de acord să rămână internat cu fetiţele să le supravegheze”, a scris vecina copiilor pe pagina de facebook.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi s-au autosesizat după ce imaginile au apărut pe facebook, au început o anchetă şi au decis să ia copiii în regim de urgenţă, sub protecţie.

„Este vorba despre două fetiţe neglijate. Tatăl lor lucrează în altă localitate, el nu ştia despre situaţia copiilor. Au fost luate de acasă, le-am dus la spital, sunt malnutrite, neîngrijite. Le preluăm în regim de urgenţă”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, Ciprian Groza.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă