15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDouăzeci de morţi în incendiul celor două nave la Marea Neagră

Douăzeci de morţi în incendiul celor două nave la Marea Neagră

Echipe sa salvare şi căutare au salvat 12 marinari, iar zece corpuri au fost găsite, a declarat pentru AFP Aleksei Kraşcenko, un purtător de cuvânt al Agenţiei ruse însărcinate cu transportul maritim şi fluvial.

Alţi zece marinari erau daţi dispăruţi în continuare şi se presupune că au murit, a precizat el.

”Nu mai sunt speranţe să fie găsiţi în viaţă. Aceasta nu mai este o operaţiune de salvare”, a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că marinarii daţi dispăruţi s-au scufundat ”sub ochii salvatorilor”, fără veste de salvare.

Incendiul a izbucnit în timp ce o navă transfera trabsfera carburant pe cealaltă, ceea ce a determinat echipajele să sară în mare.

Cele două nave – Kandy şi Maestro – aveau echipaje alcătuite din indieni şi turci.

Kandy avea 17 membri ai echipajului, iar maesto 15, potrivit autorităţilor ruse.

”Ambasada noastră la Moscova este în contact permanent cu agenţii ruse implicate, pentru a primi informaţii suplimentare despre indienii implicaţi în incident şi a le oferi ajutorul necesar”, a anunţat Ministerul indian de Externe într-un comunicat.

Potrivit lui Aleksei Kravşcenko, focul continua să ardă marţi. ”Există o cantitate infinită de carburant acolo jos”, a declarat el.

Cele două nave navigau sub pavilionul Tanzianiei. 

Ambele nave figurau, anul trecut, pe o listă de nave vizate de  sancţiuni americane, după ce au livrat petrol Siriei, potrivit Reuters.

Accidentul a avut loc în apropierea Strâmtorii Kerci, care s-a aflat recent în centrul unor tensiuni între Rusia şi Ucraina.

În noiembrie, Rusia a deschis focul şi a imobilizat în apropierea strâmtorii trei nave de război ucrainene şi a luat prizonieri cei 24 de marinari care se aflau la bordul acestora, declanţând cea mai dură criză a confruntării cu Kievul după anexarea de către Moscova a Peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014.

Cele două nave, care aveau în tota 32 de membri ai echipajului, erau în continuare pradă flăcărilor, iar condiţiile meteorologice împiedicau salvatorii să stringă incendiile, a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul Transporturilor, citat de Reuters.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă