20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDragnea dezvăluie cum se negociază postul de procuror european, la care candidează...

Dragnea dezvăluie cum se negociază postul de procuror european, la care candidează Kovesi

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la postul România Tv, că pentru el nu are importanţă cine va fi ales în funcția de procuror șef al Parchetului European – funcţie pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea a opinat că, indiferent cine va fi ales, “va pleca cu un mare handicap de încredere”, pentru că negocierea acestui post este una politică.

„Până acum nu am discutat despre această procedură. Pentru mine nu mai are nicio importanţă cine va fi desemnat procuror european. Pentru mine este foarte gravă această patimă în negocierea pentru procurorul european. După părerea mea, cel mai mare rău care s-a făcut este că această procedură se duce în negociere politică şi într-un final într-un vot politic”, este de părere liderul PSD.

Din acest motiv, “indiferent cine va fi ales procuror european, va pleca cu un mare handicap de legitimitate şi încredere”, a explicat Liviu Dragnea.

După cum se știe, în această săptămână, în urma audierilor din două comisii ale Parlamentului European, Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi, dintre cei trei candidați care s-au înscris în cursa pentru postul de procuror șef european. Opțiunile europarlamentarilor din cele două comisii au fost exprimate prin vot secret.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă