13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDSP a dat amenzi la centrul de vaccinare Romexpo. Iată motivul

DSP a dat amenzi la centrul de vaccinare Romexpo. Iată motivul

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, în urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP Bucureşti au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/ protocoale de lucru. Inspectorii au sesizat și că personalul medical şi auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, înregistrarea pacientului cu scanarea cărţii de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere post-vaccinare şi eliberarea adeverinţei).

Sancţiunea contravenţională aplicată are valoarea de 20.000 de lei, fiind amendat Centrul de vaccinare aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/ protocoalelor şi neinstruirea personalului în ceea ce priveşte modul de lucru şi administrarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna.

O altă sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, a primit medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru şi neinstruirea personalului.

De asemenea, o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei i-a fost aplicată asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru.

O echipă de inspectori de la DSP Bucureşti a efectuat, miercuri, un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului expoziţional Romexpo, după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de a doua doză.

Citește și: Un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit Moderna la rapel. Gheorghiță l-a sunat personal

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă