10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDupă un avion militar căzut, o navă scufundată, Iranul are parte și...

După un avion militar căzut, o navă scufundată, Iranul are parte și de o explozie la o rafinărie

Explozia s-a produs la Rafinăria Shahid Tondguyan, situată la periferia Teheranului.

“Incendiul a izbucnit după o explozie provocată de o scurgere produsă la o conductă de alimentare din rafinărie”, a declarat Mansour Dargati, şeful celulei de criză.

Numeroase echipaje de pompieri depun eforturi pentru stingerea incendiului.

Deocamdată, nu au fost raportate victime.

Cea mare navă marină iraniană a ars și s-a scufundat

Cea mai mare navă din marina iraniană a luat foc şi ulterior s-a scufundat miercuri în Golful Oman în circumstanţe neclare, au transmis mai multe agenţiile de ştiri, citate de AP.

Agenţiile de presă Fars şi Tasnim au relatat că eforturile de a salva nava Kharg, numită după insula care serveşte drept principal terminal petrolier pentru Iran, nu au reuşit.

Focul a cărui sursă este neclară a început în jurul orei 2.25, iar pompierii au încercat să îl stingă, a anunțat televiziunea de stat. Nava s-a scufundat în apropierea portului iranian Jask, la aproximativ 1.270 de kilometri sud-est de Teheran, în Golful Oman, lângă strâmtoarea Hormuz.

Mai multe fotografii care circulă pe reţelele sociale iraniene îi arată pe marinari care purtă veste de salvare cum părăsesc nava în timp ce în spatele lor se vede incendiul.

Un incident aviatic s-a produs marți în vestul Iranului

Doi piloţi ai unui avion militar au murit, marţi, în urma unui incident produs pe un aeroport situat în vestul Iranului, informează postul iranian de televiziune IRIB, citat de agenţia Reuters.

Incidentul s-a produs într-o bază aeriană situată la periferia oraşului iranian Dezful, în vestul Iranului.

O problemă tehnică a afectat un avion de vânătoare de tip F-5, iar cei doi piloţi ai aeronavei militare au murit.

Autorităţile iraniene nu au oferit detalii despre incident.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă