13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiE din nou carantină în România!

E din nou carantină în România!

Autoritățile gălățene au luat decizia ca în următoarele două săptămâni comuna Cuca din județul Galați să intre în carantină. La solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe baza ratei de infectare crescute, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a aprobat instituirea măsurii carantinei pentru 14 zile, decizie oficializată apoi prin ordin al prefectului.

Comuna Cuca este situată între Galați și Bârlad, pe DN 24D, și în următoarele 14 zile în zona carantinată este permisă intrarea/ieşirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localităţi decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galaţi – Bârlad; DJ 255 Rediu – Cuca – intersecţie cu DN 24 D; DJ 255 Fârţăneşti – Cuca – intersecţie cu DN 24 D.

O listă cu 15 voluntari a fost stabilită de Primăria Cuca, aceste persoane urmând a duce alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate. Din/în zona carantinată este permisă ieşirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitare, sanitar-veterinare, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor, transporturilor şi activităţilor cu caracter religios, doar pentru situaţii excepţionale care ţin de menţinerea serviciilor publice sau operaţionale.

Toate persoanele care ies din comuna Cuca sunt obligate să prezinte autorităţilor legitimaţia de serviciu (valabilă pentru instituţiile bugetare) sau adeverinţa de salariat eliberată de angajator, ştampilată şi semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declaraţia pe proprie răspundere, pe modelul celei folosite în cele două luni în care România a fost în stare de urgență.

Pe baza acelorași reguli, este interzisă cu desăvârşire deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reşedinţei, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Cuca; monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne, în baza Planului integrat de acţiune, elaborate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi.

De asemenea, este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 – 06.00; excepţie fac bolnavii cronici aflaţi în evidenţele unităţilor sanitare, femeile gravide, urgenţele medicale şi vehiculele aflate în tranzit. Firmele de curierat au interdicție de a pătrunde în zona carantinată în următoarele 14 zile, predarea-primirea coletelor urmând a se face în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor MAI.

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă